… Houston, we have a problem?

17feb.14

… pentru necunoscatori, replica „Houston, we have a problem!” („Houston, avem o problema!”) a devenit faimoasa datorita filmului Apollo 13, si-a fost inspirata de o replica reala din timpul misiunii spatiale. De-atunci a devenit loc comun si e folosita mai abitir decat „spuma marilor” de-a lungul si de-a latul Americii.

In cazul asta, insa, nu e nici o problema – nadajduiesc. Am primit o oferta de la University of Houston pentru un tenure track position de Assistant Professor. Mi s-a parut o oferta de nerefuzat din mai multe puncte de vedere. Asa ca am acceptat-o. Astazi.

Sa nu ziceti ca nu v-am spus.

De-acum incepe o intreaga nebunie logistica – mutari, scoli, case, caini, etc.. Cu putin noroc, insa, peste un an, om putea spune si noi precum Churchill dupa victoria de la El Alamein: „Acesta nu este sfarsitul. Nu este nici macar inceputul sfarsitului, Dar ar putea fi sfarsitul inceputului.” Vietii de nomad academic, adicatelea 🙂

Era si timpul. Daca iei o carioca si trasezi drumurile din Illinois in New Mexico, inapoi in Illinois, de-acolo in Missouri, din Missouri in Indiana, din Indiana in Louisiana, din Louisiana in Connecticut, si-acum Texas, mai ramane nemazgalita doar Coasta de Vest si Alaska 🙂

Obosisem. Asa ca nu, Houston, n-avem nici o problema!

Cand am ajuns prima oara acolo, pentru interviu, la aeroport ma astepta un sofer negru, c-o limuzina, sa ma duca la hotel. L-am rugat sa mai stea cinci minute pana trag cateva fumuri. Dupa vreo zece ore de abstinenta, plamanii mei urlau dupa putin tabac. Amabil, omul a zis ca nu e nici o problema. Am tras adanc fumul in piept si i-am linsitit. Dupa aceea, insa, am tras si aer in piept. Si, n-o sa va vina sa credeti, dar aerul din Houston avea, asa, ca un miros de mic-burghezie. Poate-poate 🙂6 Responses to “… Houston, we have a problem?”

  1. 1 alex

    Godspeed!

  2. bravo, măi! cum îţi ies ţie astea, ceva de groază… :))

  3. 5 __Vali

    Prima (si singura) data cind am ajuns in Huston a fost acum vreo 10 ani intr-o noapte de vara, pe la 2am (pierdusem o legatura). Dupa ce am iesit din aeroport m-a „izbit” un val de caldura si umezeala care avea sa fie (dupa cum am constatat ulterior) aproape la fel si in timpul zilei la 2pm. In plus am fost imediat „vaccinat” de un tintar mare cit o musca (exagerez desigur, dar asta parca se numea metafora!).
    Bafta!

  4. Hey there, I came across your website by means of Yahoo and google all the while trying to find a related issue, your internet site got here upward, it appears to be to generally be superior. I’ve truly added onto our favourites features and functions|added onto my book marking.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: