…fara copii…

03aug.09

…luat cu gandurile, am tot amanat postul asta – si-acum il scriu pe fuga si parca vad ca n-o sa iasa nimic din el (asta e unul dintre farmecele scrisului – e ca un copil – il incepi si nu stii cum si unde se termina. Imaginati-va ce fun are Doamne-Doamne cu atatia de noi pe cap, basca vrabiile:) ) [Fotografiile sunt de acum vreo doi-trei, patru? ani. Iubirea e oarba:)]

family.1

Dupa cum (parca) v-am spus, vara asta am trimis copiii in tara pentru vreo doua luni jumatate – in fine, Ana e acum (pentru a treia oara! – unde esti copilarie, cu padurea ta cu tot?) la Paris cu soru-mea, Alina; a dus-o la Cantareata Cheala a lui Ionesco, piesa jucata din ’54 (parca) fara intrerupere,  [Ionesco si Cristian Contras m-au facut sa ajung cel mai tanar autor de piese de teatru jucat vreodata pe scena unui teatru national  (pe bune! – ptiu pe ei, sa nu-i deochi!:)]  ia masa la Moulin de la Galette, se da cu scutterul lui Xavier prin Montparnasse (parca), maine merg la Versaille si vrea sa ramana acolo. Si uite asa, soru-mea mi-a bagat, incercand sa fie amabila, cuie in talpa teenagerului. De-acum Ana isi va imagina – cum am facut-o si eu odinioara, colindand Montmatre-ul c-un clondir de coiac si-o carte la subsioara – ca „c’est la vie!” Nu e. Dar e frumos sa visezi. [Si fotografia asta e de acum vreo doi ani – nu va faceti iluzii:)

family.2

Estimp, baietii au reinvatat sa vorbeasca romaneste. Cand se cearta la telefon, se cearta in romaneste: „- Andrei m-a batut”. „- De ce?” „- Are nerv.” „Alec minte, pentru ca buni Livia si buni Coca il baga in seama. Eu n-am nerv.”

NOTA: Deja devine frustrant – e a treia oara, la al doilea articol, cand imi dispare textul din senin, din iarba verde. Si scriu despre pasarele si copii, Doamne iarta-ma! Dupa ce ma calmez, daca mai apuc (ca vin copiii) va rescriu urmarea.No Responses Yet to “…fara copii…”

  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: