… poetul. Poetul. POETUL!

26mart.23

… uitati de Bond – James Bond. Amintiti-va de poet! Muresan. Ion Muresan. Nu sare cu motocicleta peste avioane, nu impusca pe nimeni, si nu stie sa foloseasca nici parasuta si nici parasutele. E sfios. E nesigur. Se balbaie. Il iubesc. Pana si ca geniu e atipic. Ca regula generala, geniile stiu ca sunt genii. Eminescu stia ca e geniu. Nichita Stanescu stia si el. Muri nu stie ca e geniu – altii stiu. Eu stiu. Si de aceea ma bucur ca mi-am implinit toate visurile copilariei: am ajuns si in jungla Amazonului, unde nu mai ajunsese „omul alb”, si-am baut si o bere (metaforica) cu un geniu.

Muresan. Ion Muresan.

P.S. Imaginati-va, fie si pentru o clipa, ca Eminescu v-ar fi recitat, emotionat, la Bolta rece, sa vada cum reactionati, Oda in metru antic, inainte de-a fi publicata. „No? Ce zici?” – m-a intrebat, emotionat, Muri. La Maimuta plangatoare. Ce sa mai si zic? „Nu credeam c-am sa-nvat a muri vreodata …”2 Responses to “… poetul. Poetul. POETUL!”

 1. 1 S. C.

  Nichita 90 (31 Martie 1933)
  Ce bine ca esti, ce mirare ca sunt!
  Doua cantece diferite, lovindu-se amestecandu-se,
  doua culori ce nu s-au vazut niciodata,
  una foarte de jos, intoarsa spre pamant,
  una foarte de sus, aproape rupta
  in infrigurata, neasemuita lupta
  a minunii ca esti, a-ntamplarii ca sunt.

 2. Unde e Maimuța plângătoare în orașul ambreiajului? Că tare mi se face sete când îl ascut din deprtare pe Ion Mureșan și aș bea o bere cu un pescar. Dacă e posibil, firește.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: