… exact acum 50 de ani – un rasarit de Pamant: „Good night, good luck, a Merry Christmas, and God bless all of you, all of you on the good Earth!”

24dec.18

… in decembrie 1968, astronautii echipajului Apollo 8 au fost primii oameni care au parasit orbita Pamantului, au dat inconjur Lunii, si s-au intors, teferi, pe Planeta Albastra. Frank Borman, James Lovell, si William Anders au fost primii oameni care au fost martori, ba au mai si fotografiat, un „rasarit de Pamant” din preajma Lunii.

In Ajunul Craciunului din 1968, putin inaintea „rasaritului de Luna„, cei trei au trimis un mesaj „catre toti oamenii de pe pamant” – si toti oamenii de pe Pamant care se gaseau in fata unui televizor, mai putin cei din tarile comuniste, l-au ascultat cu sufletul la gura. Era, la urma urmelor, un mesaj venit, la propriu, din cer.

Rand pe rand, cei trei au inceput prin a recita primele versete din Biblie. „La inceput Dumnezeu a creat cerurile si pamantul …” Si au incheiat cu „Good night, good luck, a Merry Christmas, and God bless all of you, all of you on the Good Earth!” („Noapte buna, noroc, un Craciun fericit, si Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti, toti oamenii de acest bun Pamant!” – aprox.) A fost un moment de o frumusete aparte: Omul a reusit, pentru prima oara, sa vada Pamantul de la distanta, dincolo de cer, dar, in loc sa se trufeasca, si-a inaltat privirea si mai sus, spre Ceruri. Ba mai mult, din pozitia privilegiata in care se aflau, cei trei americani au tinut sa reaminteasca tuturor oamenilor ca Pamantul e … bun. In Ajunul Craciunului.

Si de-acum pana-n vecie,

Mila Domnului sa fie!

Laudati si cantati

Si va bucurati!

La anul si la multi ani!

nasterea-domnului-24 Responses to “… exact acum 50 de ani – un rasarit de Pamant: „Good night, good luck, a Merry Christmas, and God bless all of you, all of you on the good Earth!””

 1. 1 Magda Ionescu

  Crăciun fericit și un An Nou cu spor în ce faceți, bucurie și speranță!

 2. 2 fumurescu

  Asisderea!

 3. Multumesc! Si pentru informatii si pentru urari. 🙂
  Craciun fericit!
  La multi ani!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: