… elogiul ratarii (In Praise of Failure – de Costica Bradatan)

16dec.13

… daca Erasmus din Rotterdam a scris Elogiul nebuniei, Costica Bradatan scrie Elgoiul ratarii. Am avut bucuria sa-l cunosc pe Costica acum … multisori ani deja (sase? sapte?), prin intermediul lui Aurelian Craiutu, si de atunci am ramas intr-o legatura mai mult decat academica. Se numara printre (foarte) putinii intelectuali romani din State care reusesc sa-si faca vocea auzita in spatiul public de-aici. Nu am o statistica exacta, dar inclin sa cred ca publica mai mult in gazetele din SUA decat in cele din tara.

Image

Ceea ce urmeaza e ultimul articol publicat online de New York Times, la rubrica Opinionator.

Stiu, pare aiurea sa te bucuri de un articol despre ratare taman in preajma Craciunului, dar am cel putin doua scuze valide :): (1) dupa cum apropiatii stiu – si-am mai tot scris inclusiv pe acest blog, subiectul ratarii mi se pare fascinant intr-o societate dominata de obsesia succesului. Spune-mi ce-ai ratat, ca sa-ti spun cine esti. (2) Nu doar moartea, ci si nasterea Mantuitorului sta sub semnul esecului: se naste intr-un grajd, pentru ca alte „salasuri” nu erau disponibile, prefatand astfel tot ceea ce va urma – ratarea ca victorie.

PS Imi cer scuze pentru cei care nu stiu engleza, dar n-o sa ma apuc sa-l traduc. „Originalul” poate fi citit aici: http://opinionator.blogs.nytimes.com/2013/12/15/in-praise-of-failure/?_r=0

In Praise of Failure

 No Responses Yet to “… elogiul ratarii (In Praise of Failure – de Costica Bradatan)”

  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: