…in sfarsit, vacanta!

16mart.10

…”cobori scarile in fuga, doua cate doua. Afara, soarele stralucea puternic. Respira adanc: ‘In sfarsit, vacanta!’ De la o fereastra rasuna un fluierat puternic. Fara sa se intoarca stiu ca…” – Nu va mai tin cu sufletul la gura:) Asa mi-am facut debutul literar in Cutezatorii, prin clasa a VI-a. Era inceputul unui roman care urma sa devina foileton, dar n-a mai apucat – si era inspirat din viata reala, care viata reala era, la randu-i, influentata puternic la acea vreme de Ciresarii. De unde se vede ca nu e nevoie de internet pentru a amesteca granitele dintre fictiune si realitate.

Textul mi-a venit in minte pentru ca pe-aici e vacanta de primavara si pentru ca astazi e prima zi, ca sa zic asa, de primavara: e cald (in fine, nu e frig), e soare, iarba incepe sa inverzeasca, copiii si cainii stau la soare, iar eu aveam o nevoie aproape disperata de putina buna dispozitie, mai ales dupa ce am platit bills-urile. Nu e mare lucru, vorbim aici de o saptamana in care singura relaxare este ca nu mai trebuie sa ma trezesc de trei ori cu noaptea-n cap, nu mai trebuie sa pregatesc cursuri, asa ca nu mai am scuze, trebuie sa lucrez pentru a recupera proiectele intarziate (un articol si dizertatia). Dar e soare, e frumos si-n saptamanile care vor urma va fi probabil si mai si.

Asta imi place aici: „invierea naturii” nu e o fraza pe care o scrii intr-o compunere, nici o formula pe care o auzi la televizor. O simti, o mirosi, o vezi, o pipai. Intr-o saptamana – doua si campusul va fi o minunatie. Am parca o poza facuta acum vreo trei ani, cam pe vremea asta, in fata departamentului, cand mama si Alina au venit in vizita.

Scuze, tineam minte ca e ceva mai spectaculoasa, cu flori si tot tacamul…:) Dar, daca tot am inceput, uite inca una – cu maman si H.B. Wells – presedintele Universitatii pentru cateva decenii – cel care a ridicat statutul Universitatii unde este astazi.

Ar trebui sa fac mai multe fotografii din campus in primavara asta. E chiar frumos. Ceea ce-mi aminteste de Tudor Gheorghe: „Au innebunit salcamii si tu vrei sa fiu cuminte!”One Response to “…in sfarsit, vacanta!”

  1. da-mi un semn pe pagina de mail de mai sus in legatura cu intalnirea de 25 de ani
    topocart@topocartproiect. ro nu iti fa probleme asta e firma mea eu ma uit me mail.
    Sa ma scuzi dar incercpe coate caile sa dau de tine. Si la mesaje de la articole…..


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: