…despre tags, concepte, curve, Amazon si internet

03oct.09

…daca va mai amintiti, la inceputurile experientei mele cu blogul va intrebam care e rostul acestor tag-uri (in fine, etichete, daca vrem sa-i zicem cravatei gatlegau). Mi s-a explicat ca ar fi un fel de momeli: fluturi prin fata internetului ‘sex’ sau ‘PSD’, sanse sunt sa ajunga cineva la tine pe blog si, ca urmare, sa-ti faci „trafic”.

Ca pescar amator ce ma aflu, gaselnitza mi s-a parut – si imi pare in continuare – puerila: Un soi de a da cu dinamita la pescuit de cititori. Ghitza sau Maria, adica, nu te cauta pe tine, cauta, sa zicem, un peste – un somn. Si „da peste mine”. L-am jutat eu cu ceva pe Ghita? Cu siguranta, nu!

Paranteza: azi (e vineri seara) mi-am terminat rescrierea unui articol (in fine, am terminat prima etapa a rescrierii mai devreme decat m-as fi astepat), Monk n-a fost difuzat, ce era pe PBS (parcurile lui Ken – bun!), History sau Discovery n-aveau nimic ce sa nu fi vazut, n-am apucat sa imprumut The Wire, asa ca am inceput sa ma joc pe bloguri. Nu e, prin urmare, nici o intamplare daca am fost mai prolific (?!?) decat deobicei atat aici, cat si pe voxpublica.ro.

Ce-am descoperit? Ca, daca dai click pe „panoul de control'”, la rubrica „statistici” apar asa numitii „termeni ai motorului de cautare”. Tare, nu! Asta fara tag-uri!!! 

Si io-te cum da lumea peste blogul asta  astazi – citez exact, sa n-avem discutii: pesti somn; despre concepte; chifor ovidiu (Nota: e prietenul cu care am fost pe Amazon, asa ca asta mai merge); curve trotuar; alin fumurescu.

Nii, boala! Dadaismul n-o muritu’, numa’ ce-o mai odihnitu’!

PS Ma gandesc sa aduc subiectul asta in discutie si pe voxpublica…4 Responses to “…despre tags, concepte, curve, Amazon si internet”

 1. 1 Marius Delaepicentru

  Ceea ce ţie ţi se pare dadaism e raţionalizare a căutării. Prin alăturarea a doi sau mai mulţi semnificanţi se scurtează lista de referinţe. Iar diafragmarea căutării poate lua, e drept, forme fracturate, ilare. Însă pentru cei mai mulţi căutători, ele au un sens precis.

 2. 2 fumurescu

  Mariuse, daca incerci sa ma convingi ca e rational sa dea cineva peste blogul asta cautand „curve trotuar” si „despre concepte”, n-ai reusit:) A propos, Basescu si-a anuntat candidatura. A fost cum ai prevazut?

 3. 3 Marius Delaepicentru

  Nu vreau să te conving de nimic, Aline! Ci vreau numai să arăt cît de utilă e bogăţia vocabularului în creşterea probabilităţii de a fi nimerit de un virtual receptor. Pînă una, alta, nu ţii blogul doar pentru tine. 🙂

  Despre chestia aia, ce să-ţi zic? Nu a fost ultima intervenţie publică a protagonistului. Vor mai fi multe prilejuri. Deocamdată i-am lăsat dreptul exclusiv de a folosi, sub orice formă, orice pasaj despre care crede de cuvinţă că-i va fi util. Te anunţ că nu am epuizat alternativele. De fapt, partea de retorică politică devine secundară, dacă o privim dintr-o perspectivă holistă. Deocamdată simt că obligaţia mea e să strîng material pentru după-turul-I. Nu ştiu dacă rezultatul va fi folosit în lupta politică (supusă capriciilor conjuncturii) însă, ca etapă de cercetare e indispensabil. După 7 ianuarie îţi pot furniza toate materialele. Au potenţial dramatic. Vreau să zic, pentru arta dramatică. Poţi face cu el următoarele:
  1) Poţi scrie un studiu de caz în specialitatea ta. Materialul, metoda, rezultatele şi discuţiile le pun eu, tu poţi continua discuţiile în registrul specialităţii tale, şi prezenta concluziile.
  2) Poţi scrie o piesă de teatru, sau un scenariu cinematografic, pe care să-l transmiţi unui regizor neorealist, pentru ciclul: Amintiri din epoca tranziţiei. În funcţie de deznodămîntul din viaţa reală, poate ieşi un film american cu final apoteotic, sau unul european, în care ea moare şi el naşte.

 4. Uite aici dada ca la mama lui!
  Si aici am incercat si eu o mică statistică în care am atins problema lui „cauti mere si dai de pere”.
  Eu cred că e un folos. Chiar dacă Ghită caută „sex pe nasturi” si ajunge la tine, poate avea sansa sa se întâlnească cu ceva încă si mai interesant. Dintr-o sută de Ghiti, vor fi fiind vreo 4-5 care chiar s-ar bucura. Deci, iată valente educationale. Zic si eu.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: