…ionel, ionelule, dum-acasa mai frunza albastra cu zurgalai si macarale rad in soare:)

13sept.09

… serios acum: ce aduce romanul de acasa? Aduce tziuca, miere, antibiotice, soric (daca are sange – Ancutza n-a avut), radacina de leustean (maica-mea a avut:). Aduc si visinata (cu fructe cu tot).

Boon. Ajunge Ancutza in Detroit (pentru necunoscatori, adapostul celei mai mari comunitati romanesti – vreo 300,00…) Intreaba vamesul: „slanina?”

Imaginati-va cum cum suna „slanina” cu accent american:)))))

Miere? Visinata? Tziuca? Dulceata? Da-i sa cante!!

Si, daca tot veni vorba, ce asculta romanul in America? Compact. Tudor Gheorghe. Seicaru. Pavel Stratan. Angela Similea. Jean Moscopol. Corina Chiriac. Dan Spataru:) – si altii…

„Am cravata mea, sunt pionier, si ma mandresc cu ea, sunt pionier”!:)))))4 Responses to “…ionel, ionelule, dum-acasa mai frunza albastra cu zurgalai si macarale rad in soare:)”

  1. Ai uitat caltabos si jumari, pe care le-am primit fix in ziua de Ajun, de la mama mea de acasa, trecute fraudulos de un prieten 🙂

  2. 2 fumurescu

    @ ana-maria – astia cu jumari sunt norocosii!!!:) Premiantii! Stii de cand imi doresc sa mananc o bucata – o bucatica cat de mica – de sorici? Ei bine, de fix zece ani!

  3. eu am adus in Toronto acum vreo cateva luni branza de burduf si o roata de cascaval afumat. vamesul m-a intrebat daca nu cumva e stricata branza, ca prea mirosea, desi eu o impachetasem temeinic.

    mi-a placut asta cu „slanina?”. au o lista vamesii cu produse ‘traditionale’ din fiecare tara; am descoperit asta cand m-am intors din Rep. Dominicana. incercam sa ii explic ce e intr-o sticla cu alcool si niste ierburi si el ma intreaba imediat „mamajuana?”, desi nu vazuse sticla.

  4. 4 fumurescu

    @ light play – :))) si eu am venit asta vara din rep. dominicana si am avut parte de aceeasi experienta cu mamajuana (ca l-a-nceput am crezut ca ma-ntreaba de ‘marijuana’):)) Mica lumea… Buna mamajuana?:)


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: