…primul foc din iarna asta + poze de asta-vara…

17nov.08

100_2989…azi m-am lasat induplecat de baieti si am facut primul foc din toamna/iarna asta. E mai mult decat interesant felul in care se schimba dinamica familiala o data cu focul. Televizoarele si computerele se sting, astia micii si aia marii inceteaza sa ma urle unii la altii, toata lumea sta si se uita … la foc! E dovada cea mai buna ca, undeva, acolo, in strafundurile care conteaza, ne putem foarte bine lipsi de toate gadgeturile moderne – ceva ce-am constatat si-n Amazon, unde nu mi-a lipsit catusi de putin telefonul, televizorul sau internetul.

 

Si-acum, ca tot am descarcat pozele in laptop, le-am redescoperit pe cele de asta vara, dupa intoarcerea din jungla, cand am dat o raita pana-n North Carolina si – cu aceeasi undita!!! – am prins, dupa piranhas, rechini. Sper sa nu fiu inteles gresit daca atasez niste poze mai … familiale (americane, cum ar zice Dragos). Ma rasfat si eu, uneori, stand la foc…:)

PS …pe care nu le pot incarca – nu stiu de ce… Ma poate lamuri cineva?3 Responses to “…primul foc din iarna asta + poze de asta-vara…”

 1. 1 Marius Delaepicentru

  Aş generaliza „general-umanul” pomenit de tine. Aglutinarea familiei o face căldura. Sigur, cînd e foc viu, e şi mai audio-vizual, dar, să ne-amintim aburii, mirosul de mere, de pălincă şi densitatea populaţiei din bucătăriile de la ţară. Cu toţii se strîng la căldură. Dacă locuinţa n-are horn cu mai multe fumuri*), restul casei e un mare depozit frigorific.

  Noi ne strîngem pe covorul electric din living. Înlocuim senzaţiile vizuale şi radiaţia din imaginea ta, cu cele tactile, şi ne uităm unii la alţii. Teţu ne călăreşte de-o potrivă pe amîndoi. În alte case, adunarea se dă la o masă încălzită pe dedesubt cu lămpi, şi acoperită cu un pled gros şi larg. Fiecare îşi bagă corpul sub pled atît cît are nevoie. Instalaţia se chamă kotatsu. Deasupra pluteşte un miros de mandarine, ponkan, iyokan, daidai, neeburu ş.a.**). Noi nu avem kotatsu, pentru că ne-ar lenevi mai mult decît ne permitem. Asta nu ne împiedică să răspîndim acelaşi miros citric.

  Despre poze nu ştiu ce să-ţi zic. Probabil, ai încercat din nou să bagi şurubul de 8 în gaură de 6. (2848px × 2134px) 🙂

  ––––––––––
  *) este vorba despre un perete cu şicane de zidărie, prin care fumul e forţat să treacă în sus şi-n jos, pînă să iasă pe horn. De partea cealaltă a zidului e dormitorul principal, încălzit de căldura secundară.
  **) sunt multe feluri de citrice înafara celor îndeobşte cunoscute în lumea euro-americană.

 2. pfui, da-i foc cu lemne, asta? de ziua mea l-ai aprins, amu vaz data.


 1. 1 Fumi- blog de om | FocusBlog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: