… Happy 4th of July!

04iul.19

… desi, in varianta mai „conservatoare”, urarea este „Happy Independence Day!” (Va las pe fiecare sa va imaginati cam care ar fi diferenta :))

Si ce cadou mai frumos as putea face Statelor Unite decat o carte despre fondarea Americii? Una in care sa le strici putin povestea 🙂 Stiti, daca nu altfel, atunci macar din filme, americanilor le plac povestile simple cu „baieti buni” si „baieti rai”. Nimeni nu se indoieste ca in Die Hard, Bruce Willis e baiatul bun. (Recent, lucrurile s-au mai complicat, cu, sa zicem, Breaking Bad :))

Pe scurt, baietii buni: Patriotii, Federalistii, Nordistii. Baietii rai: Loialistii, Antifederalistii, Sudistii. (Fetele sunt intotdeauna bune, indiferent de care parte a baricadei :)) Ei bine, in aceasta carte argumentez ca „baietii buni” si cei „rai” sunt putin mai amestecati, conceptual vorbind. Argumentele teoretice folosite de catre Patrioti pentru justificarea Razboiului de Independenta au fost folosite mai tarziu de catre baietii rai (Antifederalistii si Sudistii), pe cand argumentele Loialistilor rai pentru a se opune independentei, au fost utilizate ulterior de catre baietii buni, aka Federalistii si Nordistii, pentru a pastra intacta Uniunea nou formata.

Cover.Compromise.and.the.American.Founding

Are si istoria ironiile ei.

Compromise and the American Founding_Flyer (1)

Oricum, cartea urmeaza sa apara la Cambridge University Press peste o luna. (Imi pare rau, dar ati ratat promotia de reducere cu 20%. Ati fi putut s-o comandati cu … doar 80 de dolari! :))) Asa, va trebui sa va scobiti prin buzunare dupa o suta intreaga 🙂 Glumesc, de buna seama. Nici eu n-as plati atat pentru vreo carte. Asteptati soft-cover-ul.

Lasand gluma (?) la o parte, istoria fondarii SUA e cu adevarat fascinanta. Merita studiata.

Happy 4th of July!No Responses Yet to “… Happy 4th of July!”

  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: