… lebada neagra si flamingii roz. De plastic

06mai14

… despre „lebada neagra” a lui Taleb, v-am mai tot spus. Ideea de baza e simpla: expect the unexpected. Asteapta de ne-asteptatul. Fii pregatit de surprize. Nu te afunda prea tare in rutina, ceea ce s-a intamplat de zeci si sute si mii de ori pana acum s-ar putea sfarsi in orice clipa. Ei bine, de asta data lebada neagra a venit sub forma unui stol de flamingi roz, de plastic, plantati peste noapte pe iarba din fata casei.

Cartierul in care (inca mai) stam in Bloomington e asa, mai mic-burghez. Aici nu se intampla mare lucru, chiar daca lasi usile deschise. O data ne-a umblat unul prin masini, cand am uitat usa la garaj deschisa toata noaptea, dar n-au gasit probabil ce cautau (droguri, arme) asa ca n-au luat, in cele din urma, nimic. Imaginati-va, asadar, surpriza, cand ne-am trezit cu stoul de flamingi de plastic in fata casei.

Imagine

Le-am dat tarcoale, cum ai da tarcoale unei farfurii zburatoare – cu prudenta, de parca putea sa sare si sa ne muste. In cele din urma, la gatul unuia dintre ei, am gasit si biletelul lamuritor: „Zambiti!” – ni se spunea, si-am zambit. „Strangem fonduri pentru clasa de istorie. Vrem sa mergem la Philadelphia. Si daca faceti, si daca nu faceti o donatie, flamingii isi vor lua maine zborul. Dar daca faceti o donatie, isi vor lua zborul spre locuinta pe care o indicati,”

Am varat in pungutza douazeci de lei si am indicat adresa lui Aurelian. Flamingii au disparut tot peste noapte. Astazi am vorbit cu Aurelian. Prima lui reactie a fost aceeasi – wtf! – pe urma a zambit si el. Fetita lui a fost incantata, vecinii au venit sa faca poze. Asa ceva nu se mai pomenise nici in cartierul lor.

Uneori cativa flamingi roz, de plastic, fac cat o simpatica lebada neagra, care-ti intrerupe rutina doar cat sa-ti aminteasca sa mai zambesti. Asteptand de ne-asteptatul.4 Responses to “… lebada neagra si flamingii roz. De plastic”

  1. 1 alex

    la mai multi lebezi 🙂

    • 2 fumurescu

      Acu’ de pinde si de lebada – ca nu toate lebedele-s la fel 🙂

  2. ce înseamnă să trăieşti într-o lume normală. zic şi io. când neaşteptatul capăta forma unor flamingi roz. frumoasă idee de marketing. ştii, coelho spunea că el este ceea ce este (că nu este decât un povestaş talentat) datorită marketing-ului. cam aşa,

  3. scuze, virgula este din neatenţie. nu mai urmează nimic. cel puţin momentan.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: