principiul blogului

26aug.08

…dupa o indelunga si matura chibzuinta am descoperit, in sfarsit, care e problema blogului si de unde reticenta mea in utilizarea acestuia. Problema nu e ca, vrei nu vrei, inviti oamenii pe hol (sau, treaca de la mine, chiar in sufragerie) si nici ca usa ramane deschisa in permanenta. Problema e ca toti acesti oameni iti dau binete si, ca orice musafiri, vor sa fie bagati in seama. Si-atunci, le raspunzi, ceea ce creeaza doua noi probleme: 1) incepi sa te prefaci fara macar sa-ti dai seama – nu primesti musafirii in chiloti, scobindu-te in nas si nu te rastesti la ei sa taca pentru ca vrei sa urmaresti History Channel. E aici un amestec subtil de civilizatie si ipocrizie, ridicat pe culmi nebanuite in Angla victoriana si in Ardeal:) Are si farmec dar e si periculos. 2) cand initiezi un dialog cu cineva, oricine, omul cu pricina inceteaza a mai fi un necunoscut. Spre deosebire de publicul obisnuit care ramane pentru autor o mare de necunoscuti, „publicul” de pe blog e deja „privat”. Dar despre granita dintre public si privat cu alta ocazie. Ma iertati ca nu va invit, dar merg la cina:)

PS Imi cer pe aceasta cale tuturor celor carora nu le-am  raspuns direct zielele acestea. N-am avut timp si nici idei cat de cat meritorii.4 Responses to “principiul blogului”

 1. 1 allyandra

  hmmm…cam asta ar fi principiul blogului 😀 Eu totusi raman o necunoscuta, care n-a facut altceva decat sa se bage in seama, initiind un dialog, poate nedorit! Te las sa papi. Pofta buna! 😀
  PS Am sa te iau incet sau chiar am sa pastrez taceara! N-o sa ametesti 😉

 2. 2 fumurescu

  …de ce tie- frica nu scapi. Ma gandeam eu ca n-o sa ma fac bine inteles… Promit sa revin cu detalii/nuante pe marginea distinctiei public-privat (mai bine zis a „publicului privat”).

 3. În sfârşit, o postare (mai) inteligentă…

  Eu aş mai adăuga că eşti condiţionat, ca blogger, de numărul de comentarii… Chiar dacă aceste sunt inepte – şi majoritatea lor aşa sunt ! -, tu, dacă le dai cu flit, rămâi restant la capitolul „stats” şi aleluia cu blogul tău. Nu ţi-l mai vizitează nimeni pentru că … nu mai ştie nimeni de el, pentru că nu e în top, pentru că tu n-ai permis comentariile cu pricina. E un cerc vicios.

 4. 4 fumurescu

  @ scardanelli – vezi viitorul post unde incerc sa clarific „problema de principiu a blogului” – sau macar sa deschid o discutie mai consistenta – imperios necesara, imi pare, inainte de a incepe blogul propriu-zis…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: